acheon-winery-history-1-opt

Η Ιστορία μας

(1946 - 1962)

Η ιστορία της οικογένειας Κατσικώστα αρχίζει το 1946 όταν ο παππούς Λουκάς Κατσικώστας άρχισε να παράγει κρασί από τις γηγενείς ποικιλίες που υπήρχαν στην Αιγιάλεια της Αχαϊας, στην Πελοπόννησο. Η παραγωγή γινόταν με τα ελάχιστα μέσα της εποχής και τα κρασιά μετά την οινοποίηση αποθηκευόντουσαν σε ξύλινα βαρέλια στα υπόγεια κελάρια του οικογενειακού οινοπωλείου στο λιμάνι του Αιγίου.

 

Την εποχή εκείνη, το λιμάνι του Αιγίου ήταν το κέντρο εμπορίου και εξαγωγών για τη φημισμένη σταφίδα της περιοχής ΠΟΠ Βοστίτσα, την αποξηραμένη, μαύρη σταφίδα γνωστή για την υψηλή διατροφική της αξία σε όλο τον κόσμο. Εργάτες, έμποροι, ντόπιοι, κάτοικοι των γύρω περιοχών επισκέπτονταν το οικογενειακό οινο-εδεσματοπωλείο για να ξεκουραστούν και να γευτούν τα υπέροχα προϊόντα και κρασιά.

acheon-winery-history-3-opt

(1962 - now)

Το 1962, ο Κωνσταντίνος Κατσικώστας, γιός του Λουκά, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με την αγάπη και την αφοσίωση που κληρονόμησε από τον πατέρα του δημιούργησε το νέο οινοποιείο στην περιοχή Παλιοκαμάρες Αιγίου και το εξόπλισε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η επιχείρηση μεταφέρθηκε και πάλι το 1979 ώστε να αυξήσει τους χώρους παραγωγής της. Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον επενδύσεις σε δεξαμενές και μηχανήματα που βοήθησαν στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

 

Με την αλλαγή της χιλιετίας, το 2004, η Τρίτη γενιά της οικογένειας Κατσικώστα, η Σωσάννα και ο Λουκάς, ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης με την επιστροφή της Σωσάννας από τη Γαλλιά μετά το τέλος των σπουδών της στην Οινολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ, της Τουλούζης και της Ρεμς. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τα καλύτερα κρασιά από τις γηγενείς ποικιλίες της περιοχής τους.