Φιλοσοφία οινοποίησης

"Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς"

είναι ο στόχος της Αχαιών Οινοποιητική που καθορίζει όλες τις αποφάσεις από την καλλιέργεια του αμπελώνα, την οινοποίηση, την παραγωγή και τη συσκευασία.

Πιστεύουμε στην φυσική, με ελάχιστη επέμβαση οινοποίηση, με τη σιγουριά ότι το μυστικό για ένα μεγάλο κρασί βρίσκεται στον αμπελώνα και στο υπέροχο τοπίο που τον περιβάλει.

Αειφόρες πρακτικές εφαρμόζονται σε όλες τις διαδικασίες. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διατηρούμε και να βελτιώνουμε τη γή που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές. Καλλιεργούμε οργανικά τους αμπελώνες μας από τους οποίους παίρνουμε τα σταφύλια για τα κρασιά μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τους αμπελουργούς μας ώστε να τους εμφυσήσουμε την ανάγκη για τις βέλτιστες πρακτικές καλλιέργειας του αμπελιού που θα επιτρέπουν στο έδαφος και τα αμπέλια να δώσουν το καλύτερο δυναμικό τους.

Ο τρύγος γίνεται στο χάραγμα της μέρας χειρωνακτικά, προσεκτικά, σε μικρά τελάρα, με βάση τη γεύση και την ωρίμανση των ταννινών με ελάχιστη επέμβαση ώστε να επιτρέψει στο φρούτο να εκφράσει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας ενώ οι τεχνικές οινοποίησης βοηθούν τα ποικιλιακά αρώματα, τη γεύση, την υφή ώστε να δημιουργηθούν μοναδικά χαρακτηριστικά που θα μας δώσουν, συπεπώς, τα κρασιά που στοχεύουμε να δημιουργούμε.

Το Οινοποιείο μας

Το Οινοποιείο μας είναι άριστα εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που βοηθούν στη δημιουργία μεγάλων κρασιών. Επηρεασμένοι από την κληρονομιά μας και τη διεθνή μας εμπειρία προσπαθούμε να δημιουργούμε κρασιά που εκφράζουν το μοναδικό χαρακτήρα του terroir της Αιγιάλειας και των γηγενών μας ποικιλιών.

Οι κτηριακές μας εγκαταστάσεις που ανακαινίσθηκαν πρόσφατα, χρησιμοποιουν τη βαρύτητα για τη μεταφορά του μούστου και του κρασιού. Κάθετα πνευματικά πιεστήρια, ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές πιέζουν μαλακά το φρούτο και ελέγχουν την οινοποίηση ώστε να έχουμε τη βέλτιστη ποιότητα.

Τα κρασιά μας ωριμάζουν στο υπόγειο κελάρι μας πριν οι επισκέπτες ή οι οινόφιλοι τα γευτούν στο οινοποιείο μας ή στην αγορά.