LAURA NOBILE

Ερυθρός Ξηρός - Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Αιγιαλείας

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

100% Μαυροδάφνη .

Επιλεγμένος αμπελώνας στο Σαλμενίκο Αιγίου (υψόμετρο 450 μ. )

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μετά τον απορραγισμό η σταφυλόμαζα οδηγείται στον οινοποιητή.

Η ζύμωση ξεκινάει αυθόρμητα χωρίς εμβολιασμό. Θερμοκρασία ζύμωσης 22-23ᵒC µετά τον διαχωρισμό ακολουθεί µηλογαλακτική ζύµωση σε δεξαμενή.

Ωρίμανση σε βαρέλια για 15 μήνες (70% αμερικάνικο – 30%γαλλικό) δεύτερης χρήσης.

Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Απολαυστικό μπουκέτο μαύρων-κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.

Πλούσιο σώμα  με ευγενείς νότες ξύλου, φινετσάτες τανίνες και μακρά επίγευση που αποκαλύπτει τον αληθινό χαρακτήρα της Μαυροδάφνης.

Σερβίρεται στους  16-18˚C

Μεταφόρτωση Τεχνικού Φυλλαδίου