MOSCATO di RIO
Κρασί λευκό ξηρό - ΠΓΕ Αχαΐα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
Το Λευκό μικρόραγο Μοσχάτο, δίνει κρασιά με σπάνιο & πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα κυρίως άγουρων φρούτων και λουλουδιών. Αυτό όμως που κυριαρχεί είναι το μοναδικό άρωμα του καρπού του σταφυλιού. Τα κρασιά της ποικιλίας αυτής φημίζονται τόσο για την παραγωγή αφρωδών, ξηρών όσο και γλυκών οίνων.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Άλλη μια ελληνική ποικιλία που καλλιεργείται στην Αχαΐα και ήταν περισσότερο γνωστή για τα γλυκούς οίνους που παράγονται από αυτήν. Το moscato di rio είναι ένα ξηρό κρασί οινοποιημένο έτσι ώστε να συνδυάζεται και με φαγητό. Μετά τον τρυγητό τα σταφύλια μένουν στο ψυγείο για 36 ώρες στους 8˚C. Kλασσική λευκή οινοποίηση, µε διαχωρισµό του προρόγου, στατική απολάσπωση και ζύµωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόµενη θερµοκρασία 15-16˚C.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, με έντονο φρουτώδες άρωμα σε φόντο λουλουδιών. Πλούσιο σώμα, με ζωηρή οξύτητα. Είναι κρασί απεριτίφ, αλλά και συνοδείας λεπτών αρωματικών γεύσεων ελληνικής κ ξένης κουζίνας. Σερβίρεται στους 8-10 ˚C.