Roditis Fox skin contact
Λευκό ξηρό κρασί Π.Ο.Π. Πατρα
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
Στα εδάφη των ορεινών πλαγιών της Αιγιάλειας, βορινού προσανατολισμού και με μέτριες αποδόσεις ανά πρέμνο, ο Ροδίτης δίνει υπέροχα ξηρά κρασιά, με καλή ισορροπία ανάμεσα στην αλκοόλη και την οξύτητα, με καλό άρωμα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, μήλου, πεπονιού, μπανάνας. Δροσερή γεύση χάρη στην οξύτητα. Μπορεί να δώσει και παχύ, λιπαρό σώμα. Δυνατότητες παλαίωσης.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ο Ροδίτης της ορεινής Αιγιαλείας είναι γνωστός για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Μετά τον απορραγισμο η σταφυλομάζα οδηγήθηκε στον οινοποιητή λευκής οινοποίησης.
Η ζύμωση ξεκινά αυθόρμητα με τις ιθαγενείς ζύμες χωρίς καμία προσθήκη. Καθημερινές συχνές ανακυκλώσεις. Συνολικός χρόνος παραμονής στον οινοποιητή 30 ημέρες.
Διαχωρισμός και παραμονή του οίνου στις λεπτές οινολάσπες για 3 μίνες.
Αφιλτράριστο.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ο ερυθρωπός κλώνος του Ροδίτη, ο Ροδίτης «Αλεπού» είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της ποικιλίας και η ορεινή Αιγιάλεια είναι η ιδανική περιοχή για την καλλιέργειά του. Βαθύ χρυσό χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Εντυπωσιακής έντασης αρώματα εσπεριδοειδών με νύξεις ορυκτότητας. Πλούσιο σώμα, ζωηρή οξύτητα με απαλές τανίνες στην επίγευση. Σερβίρεται στους 10-12 ᵒC