Sideritis in amphorae

Λευκό ξηρό κρασί Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

Ο Σιδερίτης είναι μια πολύ όψιμη ποικιλία. Τα πρέμνα μορφώνονται σε υψίκορμο κύπελο. Ο τρύγος γίνεται τέλος Οκτώμβρη – αρχές Νοέμβρη. Ανθεκτικό σταφύλι ροδόχρωμο με σκληρό φλοιό.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Kλασσική λευκή οινοποίηση, µε διαχωρισµό του προρόγου, στατική απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες. Το 70% του διαυγούς γλεύκους ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή σε ελεγχόµενη θερµοκρασία 15˚C και το 30% σε πήλινους  αμφορείς.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η εξαιρετικά σπάνια ποικιλία του Σιδερίτη καλλιεργείται μόνο στην περιοχή της Αχαΐας  και σήμερα τείνει να εξαφανιστεί. Ο τρύγος γίνεται αρχές Νοέμβρη και παράγει οίνους σχετικά χαμηλόβαθμους, με καλή οξύτητα, δροσιστική γεύση, με κυρίαρχη την λεμονάτη αίσθηση και σύνθετα φρουτώδη αρώματα. Συνοδεύει θαλασσινά, οστρακοειδή κ πιάτα από την διεθνή γαστρονομία. Σερβίρεται στους 8-10 ᵒC

Μεταφόρτωση Τεχνικού Φυλλαδίου