Sideritis in amphorae

Λευκό ξηρό κρασί Π.Γ.Ε. Αχαΐα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

Ο Σιδερίτης είναι μια πολύ όψιμη ποικιλία. Τα πρέμνα μορφώνονται σε υψίκορμο κύπελο. Ο τρύγος γίνεται τέλος Οκτώμβρη – αρχές Νοέμβρη. Ανθεκτικό σταφύλι ροδόχρωμο με σκληρό φλοιό.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Kλασσική λευκή οινοποίηση, µε διαχωρισμό του προρόγου, στατική απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες. Το 70% του διαυγούς γλεύκους ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15˚C και το 30% σε πήλινους αμφορείς.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η εξαιρετικά σπάνια ποικιλία του Σιδερίτη καλλιεργείται μόνο στην περιοχή της Αχαΐας  και σήμερα τείνει να εξαφανιστεί. Ο τρύγος γίνεται αρχές Νοέμβρη και παράγει οίνους σχετικά χαμηλόβαθμους, με καλή οξύτητα, δροσιστική γεύση, με κυρίαρχη την λεμονάτη αίσθηση και σύνθετα φρουτώδη αρώματα. Συνοδεύει θαλασσινά, οστρακοειδή και πιάτα από την διεθνή γαστρονομία. Σερβίρεται στους 8-10 ᵒC

Μεταφόρτωση Τεχνικού Φυλλαδίου