Γιατί προτιμούμε την Αιγιάλεια και τι έχει

Είναι ένα ευλογημένο μέρος που εμφανίζει μια μεγάλη ποικιλομορφία τοπίου, με συχνές εναλλαγές του και με ένα καλό οδικό δίκτυο. Πολλοί ειδικοί αποφαίνονται ότι η Αιγιάλεια έχει ένα απίθανο συνδυασμό κλίματος και γεωμορφολογίας (οι Γάλλοι συνοπτικά το περιγράφουν σαν terroir) για επιτυχημένες καλλιέργειες αμπελιών και τη παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Παράλληλα όμως υπάρχουν πολύ όμορφα τοπία με πολλές φυσικές καλλονές που προσφέρονται για οικολογικές αναζητήσεις, ειδικότερα μεγάλα πάρκα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Natura 2000».

Επιπλέον η Αιγιάλεια προσφέρεται για θαλασσινές αποδράσεις και μπάνια σε εξαιρετικές και καθαρές παραλίες, αλλά και σε πανέμορφα νησιά με κρυστάλλινα νερά.

Πέραν από αποδράσεις με ξύλινα τουριστικά σκάφη σε παρθένες παραλίες (προσβάσιμες μόνο από θάλασσα), η Αιγιάλεια παρέχει δυνατότητες για κάθε είδους θαλάσσια σπορ και παιχνίδια, ιδιαίτερα σε οργανωμένες παραλίες και μέρη από αθλητικούς συλλόγους και φορείς που εξειδικεύονται στα θαλάσσια σπορ.

Εκτός του τι συμβαίνει στην εποχή μας, υπάρχουν στην Αιγιάλεια πολλά μνημεία ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου, αποτελώντας ζωντανούς θρύλους της πρόσφατης και της αρχαίας ιστορίας μας, ενώ αποκατεστημένα αρχαία θέατρα έχουν αποκτήσει μια σύγχρονη χρηστικότητα.

Στα 10 μεγάλα και σύγχρονα οινοποιεία που διαθέτει η Αιγιάλεια παρέχονται ιδιαίτερες εμπειρίες οινογευσιγνωσίας στις όμορφες εγκαταστάσεις τους και με οδηγίες, συμβουλές από έμπειρους οινολόγους, που έχουν προσλάβει τα τελευταία χρόνια.

Σε όλη την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών διοργανώνονται πολυάριθμες εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα από το «Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια» σε πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς της Αιγιάλειας, πολύ υψηλού επιπέδου με μεγάλη συμμετοχή, που πραγματοποιούνται με πολύ επαγγελματικό τρόπο, τουλάχιστον εφάμιλλο αντίστοιχων δράσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Panoprima Villas Αιγιάλεια διακοπές

Η ιδιαίτερα καλή περίπτωση των Panoprima Villas και τι προσφέρουν

Στο μέσο περίπου της παραλιακής ζώνης της Αιγιάλειας βρίσκεται η κωμόπολη Σελιανίτικα (ακριβώς στο 180 χλμ της νέας εθνικής οδού Αθήνας – Πάτρας) και 3 λεπτά από την έξοδο της Νο. 23. Τα Σελιανίτικα υπήρξαν από τις πρώτες λουτροπόλεις με ιαματικά λουτρά, αλλά τώρα έχουν εξελιχθεί σε ένα όμορφο τουριστικό κέντρο.

Πάνω από τα Σελιανίτικα σε υψόμετρο 180 μ., που βλέπει «πιάτο» όλο τον Κορινθιακό, υπάρχει το όμορφο συγκρότημα των εξοχικών Panoprima Villa και Primavera Villa, χτισμένων σε μεγάλο αγρόκτημα 4 στρ. με πανέμορφα λουλούδια, καρποφόρα δέντρα, φοίνικες, πεύκα, κυπαρίσσια κλπ, αλλά και εποχικούς λαχανόκηπους, παράλληλα με μελετημένες καλλιέργειες αρωματικών φυτών και  θεραπευτικών βοτάνων.

Τα 2 εξοχικά διατίθενται για ενοικίαση όλο τον χρόνο και είναι πλήρως εξοπλισμένα για χειμώνα και καλοκαίρι για να φιλοξενήσει οικογένειες ή ομάδες φίλων για μέχρι 10 και 6 άτομα αντίστοιχα.

Η σημαντική ιδιαιτερότητα των 2 εξοχικών είναι ότι βρίσκονται πολύ κοντά στα Σελιανίτικα για γρήγορη πρόσβαση σε μαγαζιά, ταβέρνες και εστιατόρια, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν τέλεια απομόνωση και ιδιωτικότητα (μέσα στην ησυχία των ελαιώνων που τα περιβάλλουν) με τους φιλοξενούμενους να χαλαρώνουν δίπλα από την μεγάλη πισίνα, το δάπεδο με γκαζόν, το άνετο και χρηστικό μπάρμπεκιου (με τον χωριάτικο φούρνο) και τα στεγασμένα μπαλκόνια τους, όπως και τις εξωτερικές τραπεζαρίες τους.

Οι 2 βίλες προσφέρουν ένα πολύ ασφαλές και παράλληλα απομονωμένο περιβάλλον και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, όντας καθαρό και με όλα τα πρακτικά μέτρα απολύμανσης και επίσης με τον ιδιοκτήτη / διαχειριστή καθώς και τις 2 καθαρίστριες πλήρως εμβολιασμένους, (ενώ τηρούνται και όλα τα μέτρα ασφαλείας στην άφιξη και την αναχώρηση των φιλοξενούμενων μας).

Η διαμονή στις 2 βίλες εξασφαλίζει όχι μόνο μια βολική βάση και αφετηρία για πολλές εξορμήσεις στην παραλιακή και ορεινή Αιγιάλεια, αλλά και ξέγνοιαστες και όμορφες διακοπές, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και περαστικούς ή γείτονες (δεδομένου ότι τα κατοικήσιμα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση περίπου 80 μ).

Η ζεστή φιλοξενία είναι εξασφαλισμένη εφόσον οι ιδιοκτήτες τους έχουν αποφασίσει να είναι πάντα παρόντες στην άφιξη και την αναχώρηση των επισκεπτών τους, για εξοικείωση που τους προσφέρουν σχετικά με το μόνιμο και φορητό εξοπλισμό των εξοχικών και για τα ενδιαφέροντα μέρη της Αιγιάλειας / Καλαβρύτων, πάνω σε δίγλωσσους χάρτες και οδηγούς για τις διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με τα γούστα τους.

Στο συγκρότημα των 2 εξοχικών εφαρμόζεται μια μεγάλη σειρά μέτρων «αειφόρου ανάπτυξης» και εξοικονόμησης ενέργειας, όπως: εκτεταμένες μονώσεις και διπλά τζάμια, παραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά, πότισμα στο αγρόκτημα με σταγόνες, διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και το κυριότερο ουσιαστικός μηδενισμός απορριμμάτων από τον κήπο (κλαδέματα, ξερά φύλλα) με την παραγωγή κομπόστ, για την αποφυγή χρήσης χημικών λιπασμάτων.

Σε όλους τους φιλοξενούμενους προσφέρονται τοπικά κρασιά από  οινοπαραγωγούς της Αιγιάλειας (κατά την άφιξη) και τοπικούς χυμούς για τα παιδιά. Παράλληλα σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους, επίσης τους παρέχονται φρούτα και λαχανικά εποχής, όπως έχουν ωριμάσει στα οπωροφόρα και όπως έχουν αναπτυχθεί στον καλοκαιρινό ή χειμωνιάτικο λαχανόκηπο.

Συμπληρωματικά αυτής της ενημέρωσης δρουν οι πάνω από 230 αναρτήσεις στο facebook (μέσω του λογαριασμού Panoprima Villas), όπου με δίγλωσσα κείμενα και φωτογραφίες περιγράφουν πολύ παραστατικά ιδέες και προτάσεις στο που οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κάνουν τις εξορμήσεις τους για την καλύτερη διασκέδαση τους και τις ομορφότερες εμπειρίες τους.

Εύκολοι και γρήγοροι τρόποι πρόσβασης στα Panorama & Primavera Villas

Είναι σημαντικό ότι η Αιγιάλεια διασχίζεται από ανατολή σε δύση τόσο από τη νέα εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας («Ολυμπία οδός», που εξασφαλίζει ταχύτητα και άνεση στις μετακινήσεις) αλλά και δευτερευόντως από την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πάτρας, που διασχίζει σχεδόν όλα τα χωριά και τους οικισμούς της παραλιακής ζώνης.

Οπότε για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι προαπαιτούμενο ένα όμορφο, ήσυχο και απομονωμένο μέρος, που να δίνει επίσης γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα ενδιαφέροντα μέρη της επιλογής του επισκέπτη, αναλόγως των προτιμήσεων της παρέας και των μικρών φίλων τους: τέτοιες δυνατότητες δίνουν τα Panoprima Villa και Primavera Villa, που βρίσκονται στο μέσον της Αιγιάλειας και με πολλές δυνατότητες να παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.panoprima.gr αλλά και στις πολυάριθμες αναρτήσεις στο facebook.