LAURA NERA

Κρασί κόκκινο ξηρό - Π.Γ.Ε. Αχαΐα

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Η  Μαυροδάφνη στην ξηρή της οινοποίηση  δίνει οίνους με βαθύ πορφυρό χρώμα μέτριο προς γεμάτο σώμα, καλή οξύτητα & τανίνες.  Συνδυάζει μοναδικά την πυκνότητα του φρούτου (δαμάσκηνο, βύσσινο, κεράσι) με την φυτικότητα (ευκάλυπτος, δάφνη, φασκόμηλο) και όλα αυτά σε ένα φόντο σοκολάτας και καφέ.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο στόχος του κρασιού αυτού είναι να αναδειχτεί μια τοπική ερυθρή ποικιλία της Αχαΐας που ώς τώρα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τα ξηρά της κρασιά, και μάλιστα σε φρέσκια οινοποίηση,  ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα η πολυπλοκότητα του φρουτώδη αρωματικού χαρακτήρα χωρίς την επίδραση των αρωμάτων του ξύλου.

Παραμονή ολόκληρου του σταφυλιού στο ψυγείο στους 8˚C για 48 ώρες. Αποβοστρύχωση και κρυοεκχύλιση της σταφυλόμαζας για 12 ώρες . Σχετικά σύντομη παραµονή µε τα στέµφυλα, (5-6 μέρες) διαχωρισμός του προρόγου, µηλογαλακτική ζύµωση και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ποικιλία Μαυροδάφνη παγκοσμίως γνωστή για τους γλυκούς οίνους, οινοποιήθηκε προσεκτικά και μας έδωσε τον μοναδικό ξηρό φρέσκο οίνο με βαθυκόκκινο, ιώδες χρώμα και πολυπλοκότητα αρωμάτων από κόκκινα φρούτα του δάσους. Πλούσιο στη γεύση, με μαλακές τανίνες συνοδεύει άψογα φτερωτό κυνήγι, μαγειρευτά κρεατικά και σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 14-16˚C.

Βραβεύσεις

katsikosta wines awards
katsikosta-wines-awards-1-opt

Μεταφόρτωση Τεχνικού Φυλλαδίου